bg | en

Детска дентална медицина и ортодонтия

Детска дентална медицинаЗа да има детето красива усмивка и здрави зъби, препоръчваме да посетите детски стоматолог веднага след появата на първото зъбче. Благодарение на правилното образование за орално здраве и превантивната стоматологична грижа, вие можете да помогнете на вашето дете да избегне развитието на болезнени кариеси, възпалени венци и усложненията в бъдеще. Нашата основна цел е да запазим зъбите на децата здрави чрез създаване на правилни орално-хигиенни навици (за цял живот), подходяща диета, флуорна профилактика, редовни прегледи. Красивата усмивка, освен здрави, изисква и добре подредени зъби.

Прегледът при ортодонт осигурява навременно откриване на зъбно-челюстни деформации, вредни навици (смукане на пръст, устна и т.н.) и говорни дефекти. Съвременното ортодонтско лечение със снемаеми апарати или фиксирана техника (брекети) осигурява правилна смяна на млечни зъби, коригира положението на зъбите и съотношението между челюстите. Когато е проведено навреме, то е максимално ефективно и дава мечтаната усмивка за цял живот.

Поведението на детето на стоматологичния стол силно зависи от поведението на родителите. Ако те са притеснени и уплашени, това състояние се предава и на детето. Ето защо подготовката трябва да започне още от вкъщи. На детето трябва да бъде разяснено в подходяща форма за предстоящото стоматологично лечение. Добре повлиява на лечебния процес посещение в кабинета за запознаване с обстановката и лекаря, без да бъдат извършени каквито и да било манипулации. Особено опасен е порочният опит за обуздаване на децата чрез заплахата с "Чичо Доктор". Децата имат много живо въображение и често създават трайни негативни асоциации. Отхвърлянето на една такава представа често пъти е невъзможно. Детето трябва да бъде наясно с предстоящите манипулации, да бъде убедено, че те трябва да бъдат извършени и да бъде окуражено и наградено впоследствие. Крайните форми на убеждение заплашване, порицание, загуба на привилегии трябва да бъдат използвани наистина в „краен случай"!

В Smile clinic нашият екип, от детски стоматолог и ортодонт, дава на Вашето дете най-добрата стоматологична грижа и позитивно изживяване.

Адрес: гр.София, жк. Стрелбище, ул. Нишава 123
Тел: +359 02 869 11 96, +359 877 406 208
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Работни дни от 8:00 до 17:00 часа
Събота и Неделя почивен ден