bg | en

Зъбни импланти

Зъбният имплант е изкуствен корен, който се поставя в костта.Той е направен от титан, който е изцяло биологично поносим. Имплантирането е един от начините, чрез които се решава проблемът със загубата на постоянни зъби. Имплантът се поставя в алвеолата на предварително изваден болен естествен зъб или в изкуствена ложа,която се създава по време на процедурата.Върху имплантите се поставя надстройка и необходимата конструкция-коронка, мост или протеза.

Поставяне на имплантите

Тази манипулация се извършва след предвариелно рентгенологично изследване и внимателно и прецизно планиране на бъдещия имплант. Поставянето на имплантите може да стане веднага след изваждането на зъба или след като е минало известно време.След като имплантът е поставен, лигавицата над него се зашива и мястото се остава да заздравее. Шевовете обикновено се махат след седмица. Процесът на заздравяване дава възможност на костта да се срастне с повърхността на импланта. Процесът на остеоинтеграция обикновено трае между 3 и 6 месеца.
По време на заздравяващия период се поставя временен мост или протеза на мястото на извадените зъби. Ако вече имате тотални протези, те могат да бъдат преработени така, че да продължите да ги използвате.

Предимства на имплантите:

  • Възстановяване на единични липсващи зъби без необходимост да се изпиляват съседните.
  • Възстановяване на дефекти на зъбните редици без подвижни протези.
  • По-добро задържане на подвижни протези.
  • Имплантно-протезна реставрация на беззъба горна или долна челюст(или на двете).
  • Подобрява се функционалността и естетиката на съзъбието на пациента.
  • Повишава се значително качеството на живот, самочувствието и увереността.

Грижа за имплантите

Грижата за имплантите е много важна, за да се гарантира дълготрайността им. В Smile clinic за Вас ще бъде осигурена индивидуална програма за лична орална хигиена.

Адрес: гр.София, жк. Стрелбище, ул. Нишава 123
Тел: +359 02 869 11 96, +359 877 406 208
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Работни дни от 8:00 до 17:00 часа
Събота и Неделя почивен ден