bg | en

Избелване на зъби

При всяка нова среща ние се впечатляваме от личността на отсрещната страна и това определя нашата реакция. Лицето е образът на душата. Освен че ни одухотворява, то до голям степен определя начинът по който ни възприемат околните. Кое е най-важно? Погледът. Прическата. Несъмнено един от най-важните фактори, които влияят на ответната реакция е усмивката. А една от най-важните характеристики на усмивката е нейният цвят.

Искате ли по-бяла усмивка?

Избелване на зъбиИзбелването на зъбите е един от най-лесните и бързи начини да се промени вашата усмивка.Това е безвреден метод на основата на пероксид. Осигурява бърз и траен резултат. Дължи се на оксидацията на хроматогенните материали от атомния кислород, отделен от пероксида. Причина за промяна в цвета на зъбите могат да бъдат някои храни и напитки, като червеното вино, кафето, колата, черния чай, приемът на тетрациклини през втората половина на бременността до седем годишна възраст, цигарите (катрана в тях), оцветявания от флуор, от хлорхексидин, който влиза в състава на водите за уста като антиплаков агент, възрастови промени, при травми, вследствие на кръвоизлив в зъба, от някои средства за запълване на кореновите канали.

Избелването задължително започва с почистване и полиране на зъбите. Съществуват два основни начина на избелване на зъбите:

1. Професионално избелване на зъбите у дома
Това е най-често използваният начин на избелване на зъбите. Този метод дава най-предсказуеми резултати. Той включва индивидуално изработени избелващи шини и шприци, съдържащи безопасен избелващ гел. Избелващият гел за домашна употреба обикновено е с голяма вискозност, приятен вкус и се състои от карбамид пероксид в различни концентрации. Системите, които предлагаме в Smile clinic, съдържат флуор, който заздравява емайла. Избелването на зъбите обикновено влючва две кратки посещения в кабинета. В първото се вземат отпечатъци за изработване на индивидуални шини, а второто - за получаване на шините, както и на избелващия агент. Процесът на избелване е постепенен. Ето защо вие контролирате степента на постигнатото избелване.

2. Клинично (офис) избелване
Най-често използваният избелващ агент за такова избелване е хидроген пероксид в концентрация 30-35%. Клиничното избелване на зъби се провежда само в стоматологичен кабинет с подходяща защита на меките орални тъкани. Специална светлина активира процеса и вашите зъби могат да бъдат бели само след 40 минути на стоматологичния стол.

В "Smile Clinic" работим с над 10 ралични марки избелващи системи (на повечето места използват не повече от 2-3). Това ни позволява да изберем най-пододящата за вас система.

Адрес: гр.София, жк. Стрелбище, ул. Нишава 123
Тел: +359 02 869 11 96, +359 877 406 208
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Работни дни от 8:00 до 17:00 часа
Събота и Неделя почивен ден