bg | en

Протетика

Протетиката е дял от денталната медицина, който се занимава с възстановяване дефектите в зъбните редици. Необходимостта да се заместват изгубените зъби произтича от това, че липсата дори на един зъб в устната кухина води до дисбаланс и прогресиращи нарушения във функцията на дъвкателния апарат.Целта на лечението ни е да възстанови както дъвкателната и говорна функция ,така и естетичния вид на съзъбието и не на последно място - самочувствието и психичното здраве на пациента.

Протезирането има своите особености в зависимост от степента на обеззъбяване или загуба на твърда зъбна тъкан. За пояснение ще разделим условно различните видове протезни конструкции на снемаеми (такива, които могат да се свалят и изваждат от устата) и неснемаеми (такива, които се залепват (циментират) за налични зъби или за импланти)

Металокерамични и изцяло керамични корони и мостове

В Smile clinic изпиляването за цели обвивни коронки и мостове се извършва с прагова препарационна граница, която осигурява естетика, биологична интеграция и дълготрайност на бъдещото възстановяване. За съжаление в България все още често се използва безпраговото изпиляване, при което коронката навлиза във венеца безконтролно, дразни меките тъкани и ги възпалява, създава условия за задържане на храна и бактерии.

Моделно лети протези

Моделно лети  протезиПротезата притежава метален скелет от биологично поносима сплав.Това е фина конструкция, комбинирана с различни видове опорно-задръжни средства, незаемаща обем в устната кухина. При спазване на добра орална хигиена и периодично поддържане (подмяна на тефлоновите ставни елементи и ребазация на пластмасовите седла, които възстановяват липсващите зъби) протезите имат много висока функционална годност - над 10-15 години. При умело конструиране и прецизно изпълнение, успешно възстановяват дъвкателната функция и естетиката, като не нарушават фонетиката.

  • Плакови частични и тотални протези
    Това са най-простите протезни конструкции,които се изработват от розова или безцветна пластмаса.При частичните протези разчитаме на различни опорно-задръжни средства,докато при целите-на вакуум ефекта в горната челюст и на точното съвпадение без излишни плакови части към бузи и език в долната челюст.
  • Валпласт протези
    Валпласт протезиТова са еластични протези,изработени от Valplast, които са високо естетични и антиалергични. При тях няма неестетични метални куки. Издържат на екстремно натоварване(фактически са нечупими), като същевременно са тънки, еластични, удобни и леки. Дават увереност на пациента при хранене, липсва усещането за тежест и дискомфорт в устата!

Адрес: гр.София, жк. Стрелбище, ул. Нишава 123
Тел: +359 02 869 11 96, +359 877 406 208
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Работни дни от 8:00 до 17:00 часа
Събота и Неделя почивен ден